Foto: AFP/Scanpix
Muitas kriminālpārvalde veikusi desmit kratīšanas saistībā ar kriminālprocesu, kas sākts par, iespējams, nelikumīgu degvielas tirgošanu benzīntankos Rīgā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā pastāstīja, ka uz aizdomu pamata par nelegālas degvielas tirdzniecību apturēta sešu degvielas uzpildes staciju darbība Rīgā.

Muitas kriminālpārvalde norāda, ka šajās degvielas uzpildes stacijās bez attiecīgas uzskaites tika nogādāta un tirgota degviela. Degvielas uzpildes stacijās konstatēti neuzskaitīti degvielas atlikumi - gan benzīns, gan dīzeļdegviela.

Oktobra sākumā VID ir sākts kriminālprocess par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm - degvielu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas lielā apmērā. Tas tika konstatēts oktobra sākumā veikto pārbaužu rezultātā vairākās Rīgas degvielas uzpildes stacijās un noliktavu teritorijās.

Kriminālprocesā ir veiktas desmit kratīšanas. No tām septiņas kratīšanas veiktas degvielas uzpildes stacijās, kurās pārbaudēs konstatēta degviela bez izcelsmes dokumentiem. Tāpat vienlaikus veiktas trīs kratīšanas uzņēmumos, kam pieder minētās noliktavu teritorijas, norādīja VID.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd sīkāka informācija netiks sniegta.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" pagājušā sestdienā ziņoja, ka atsevišķas "Trest" degvielas uzpildes stacijas esot slēgtas. Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Edijs Ceipe raidījumam ne apstiprināja, ne noliedza, ka slēgtas būtu tieši šī zīmola uzpildes stacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!