Ar Talsu rajona policijas pārvaldes priekšnieka Normunda Grūbja rīkojumu disciplināri sodīti divi aptuveni pirms mēneša uz incidentu Nogales pilī izbraukušie policisti, kuri nolaidīgi izturējušies pret saviem pienākumiem, kā arī naktī strādājušais dežurants, informēja Iekšlietu ministrijas preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Normunds Beļskis.
Abiem uz notikuma vietu izbraukušajiem policistiem izteikti rājieni par nolaidīgu attieksmi pret dienesta pienākumu veikšanu, bet 11.maija naktī strādājošais pārvaldes dežurants saņēmis piezīmi. Policija turpina izmeklēt notikuma apstākļus un nopratina tajā iesaistītās personas, teica Beļskis.

Jau vairākkārt ziņots, ka Talsu policijā ierosināta krimināllieta par 11.maijā pie Nogales pils notikušu triju puišu un divu meiteņu piekaušanu un šaudīšanos. Šonedēļ liecības policijai snieguši trīs pie pils cietušie, bet otrdien - pils īpašnieks Vilmārs Vaiba.

Jaunieši devušies rīkot pikniku uz zemesgabala blakus Nogales pilij, līdz kuram varējuši nokļūt, tikai šķērsojot pils teritoriju. Pēc cietušo stāstītā, viena no automašīnām iestigusi, un, kamēr viņi mēģinājuši to izstumt, no pils atskrējuši vairāki vīrieši un uz piknikotājiem atklājuši uguni.

Savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš piektdien sacīja, ka šāvējs neapšaubāmi rīkojies nelikumīgi, taču tas acīmredzot bija cilvēks, kuram "niezēja rokas pašaudīties". Ministrs turpina personīgi sekot šīs krimināllietas izmeklēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!