Pirmdien par dienesta pilnvaru pārsniegšanu prokuratūra uzrādījusi apsūdzību bijušajam valsts SIA "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" valdes priekšsēdētājam Aivaram Vētram, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks.
Prokurors Sergejs Petruhno bijušajam rehabilitācijas centra valdes priekšsēdētājam uzrādījis apsūdzības par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Vētram piemērots drošības līdzeklis uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija liecina, ka laika posmā no 2001.gada janvāra līdz 2005.gada oktobrim Vētra vienpersoniski izdevis rīkojumus un noteicis izmaksāt sev atalgojumu papildus darba algai, tādējādi radot valsts interesēm būtisku kaitējumu 82 205 latu apmērā.

Vētra, būdams amatpersona, pārsniedzis dienesta pilnvaras, jo 2004.gada decembrī SIA "Sportrehs" dalībnieku sapulcē nobalsoja par privātās kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanu, tādējādi samazinot "Vaivaru" dalību minētā uzņēmuma pamatkapitālā.

Jau ziņots, ka "Vaivaru" ilggadējais vadītājs Vētra pērnā gada rudenī atteicās no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata. Toreiz Vētra atzina, ka uzrakstījis atlūgumu, jo sapratis, ka viņam ir pārāk daudz darba pienākumu. Vētra turpināja darbu rehabilitācijas centrā kā Klīniski metodiskās daļas vadītājs.

Vētra rehabilitācijas centru "Vaivari" vadījis kopš 1992.gada, liecina arhīva dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!