Rīgas rajona tiesa piektdien par kukuļdošanu apsūdzētajam uzņēmējam Gatim Saknītim piesprieda divu gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar tikpat ilgu pārbaudes laiku, uzzināja tiesā.

Prokuratūra gan apsūdzētajam bija lūgusi piemērot reālu brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem.

Pilns tiesas spriedums šajā lietā būs pieejams 6.novembrī, pēc tam desmit dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Kā ziņots, Saknītis tika apsūdzēts par 40 latu kukuļa došanu Ceļu policijas (CP) inspektoram.

Vienā no tiesas sēdēm kāds liecinieks - CP inspektors - pastāstīja, ka Saknīša aizturēšanu 2007.gada 4.janvārī Baltezerā Valsts policija (VP) īstenojusi iepriekš speciāli izplānotā operācijā, kuras mērķis bija aizturēt Saknīti, dodot kukuli. Inspektoram bija dots rīkojums atļautā ātruma pārsniegšanas gadījumā apturēt tieši Saknīša mašīnu, bet operāciju pārtraukt gadījumā, ja viņa mašīnu vadītu cita persona.

Tiesā, apskatot lietas materiāliem pievienotos videoierakstus no CP automašīnas, ar kuras palīdzību tika apturēts Saknīša džips "Toyota Land Cruiser", bija redzams, ka, veicot operāciju, policisti neapturēja citus automobiļus, kas atļauto ātrumu pārsniedza vairāk nekā par 40 kilometriem stundā, bet apstādināja Saknīša automobili, kas, pēc lietas materiāliem pievienotajiem dokumentiem, bija pārvietojies aptuveni ar ātrumu 67 kilometri stundā.

Pēc uzņēmēja automašīnas apturēšanas inspektors piegāja tai klāt un informēja, ka par šādu pārkāpumu Saknītim jānoformē administratīvā pārkāpuma protokols un jāmaksā sods desmit latu apmērā, taču Saknītis, pēc inspektora liecībām, esot ļoti steidzies, tāpēc kopā ar dokumentiem devis viņam 20 latu banknoti, ko policists atdevis uzņēmējam atpakaļ. Pēc tam, kad Saknītis viņam devis divas 20 latu banknotes, uzņēmējs aizturēts, pastāstīja CP inspektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!