Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis pierādījumus un nosūtījis tos Ģenerālprokuratūrai, lai uzsāktu kriminālvajāšanu pret Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokuroru Staņislavu Nazarovu, kurš ir apsūdzēts par kukuļņemšanu un pašlaik atrodas apcietinājumā.
KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece sarunā ar “Delfi” atzina, ka krimināllietalieta ierosināta par 10 000 ASV dolāru lielu kukuļa saņemšanu. Jāatgādina, ka iepriekš izskanējusi versija, ka patiesībā prokurors pieprasījis 50 000 dolāru lielu kukuli un nozieguma pieķeršanas brīdī saņēmis jau pēdējo naudas daļu.

Balstoties uz ierosinātā krimināllikuma pantu, S.Nazarovs var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu.

D.Kurpniece apliecināja, ka noziegumā ir iesaistītas trīs personas. Ņemot vērā, ka kukuli ir nodevis starpnieks, krimināllieta ierosināta gan pret viņu, gan pret kukuļa devēju. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

“Delfi” jau rakstīja, ka S.Nazarovs 3.aprīlī tika aizturēts par kukuļa 50 000 ASV dolāru apmērā prasīšanu kādas krimināllietas ietvaros. Neoficiāli ir izskanējusi informācija, ka tā ir saistīta ar skaļo "spirta lietu". Prokuroru aizturēja 10 000 ASV dolāru saņemšanas brīdī. 4.aprīlī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Nazarovam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!