Foto: F64
Dodoties pārbaudē uz SIA "TN Roja", cietis kāds Valsts darba inspekcijas (VDI) inspektors, kuram iesists pa seju un sasists inspekcijas fotoaparāts, portālu "Delfi" informēja inspekcijas pārstāve Sarmīte Bunka-Brilijonka. Inspekcijā norāda, ka šāds gadījums, kad pret inspektoru, kurš ir valsts amatpersona, pielieto fizisku spēku, noticis pirmo reizi.

Aizvadītajā piektdienā inspekcija pārbaudīja kādu uzņēmumu Pārgaujas novada Raiskuma pagastā, kurā, pēc VDI ziņām, bruģēšanas darbus veica SIA "TN Roja". Ierodoties uzņēmumā, kurā, iespējams, tika nelegāli nodarbināti cilvēki, inspektors izjautāja darbiniekus un pārbaudīja dokumentāciju. Notikuma vietā sastaptie darbinieki inspektoram nevarēja nosaukt uzņēmumu, kurā strādā, bet pēc inspekcijas datiem novada izsludinātajā konkursā par bruģēšanu uzvarējusi SIA "TN Roja".

Aptaujājot darbiniekus, viens no viņiem izraisīja konfliktsituāciju un iesita inspektoram pa seju, izraujot no rokām fotoaparātu un to sasitot pret asfaltu. Pēc tam vīrietis iekāpa auto un no notikuma vietas aizbrauca. Bunka-Brilijonka norāda, ka inspektori drīkst izmantot fotoaparātus un citas ierīces, tādā veidā fiksējot iespējamos pārkāpumus.

Inspektors izsauca policiju, kura par notikušo sastādīja aktu un nofotografēja fotoaparāta paliekas. Tāpat arī ir uzrakstīts iesniegums Valsts policijai, kura līdz nedēļas beigām lems par kriminālprocesa ierosināšanu.

"Incidenta izraisītājam ir jāsaņem likumā paredzētais sods. Šādus gadījumus nevar pieļaut un to iedīgļi ir jāiznīcina jau pašā saknē," uzsver inspekcijas direktors Arnis Luhse.

Uzņēmuma vadība bija aicināti pirmdien ierasties inspekcijā, lai sniegtu paskaidrojumus, bet neviens neieradās.

Policijas pārstāve Dace Jukāma portālam "Delfi" apstiprināja, ka šāds incidents noticis un notiek lietas materiālu pārbaude. Policija lems par kriminālprocesa uzsākšanu par huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!