Foto: Publicitātes attēls

Valsts policija aizturējusi kādu agresīvi noskaņotu vīrieti, kurš skrējis pakaļ kāda svešinieka automašīnai, izsitis tai lukturi, bet vēlāk jandāliņu sarīkojis arī policijas iecirknī, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Trešdien, 19. oktobrī, ap pulksten 7 Iļģuciemā, Vilhelma Kreslera ielā, kāds vīrietis ar dienesta automašīnu atbraucis pakaļ savam kolēģim, lai abi kopā dotos uz darbu.

Iekāpuši automašīnā, vīrieši pamanījusī, ka automašīnas virzienā skrien kāds jauneklis. Vīrietis lamājies un izskatījies ar kaut ko visai nepamierināts. Automašīnas pasažieris izkāpis no auto, bet nepazīstamais vīrietis turpinājis rupji un nesakarīgi lamāties, nepaskaidrojot savas neapmierinātības iemeslu.

Pasažieris centies ar viņu mierīgi runāt, taču tas neesot līdzējis, turklāt izskatījies, ka agresīvais vīrietis ir alkohola vai narkotisko vielu iespaidā, skaidroja policijā.

Abi vīrieši nolēmuši doties uz darbu un nepievērst uzmanību dīvainajam svešiniekam. Tomēr jaunietis ieķēries automašīnas durvīs, neļaujot tās aizvērt un sākt braukšanu. Vīriešiem izdevies atbrīvot durvis no jaunieša satvēriena, taču, tiklīdz auto uzsācis kustību, atpakaļskata spoguļos bijis redzams, ka jaunietis skrien spēkratam pakaļ.

Ļaundaris panācis spēkratu un ar dūri izsitis auto aizmugurējo lukturi.

Vīrieši izkāpuši no automašīnas un nolēmuši izsaukt policiju. Izdzirdējis abus vīriešus runājam par policiju, svešinieks meties bēgt un ieskrējis turpat blakus esoša nama kāpņu telpā. Vīrieši piezvanījuši policijai.

Notikuma vietā ieradusies Rīgas Kurzemes iecirkņa patruļpolicija. Ļaundari likumsargi aizturējuši norādītajā kāpņu telpā un nogādājuši viņu policijas iecirknī Alīses ielā.

Aizturētais gan neesot rimies arī iecirknī. Viņš turpinājis rupji lamāties uz policistiem un paziņojis, ka visus policistus nepieciešams atlaist no darba.

Arī policistiem mierīgu pārrunu ceļā nav izdevies jauno vīrieti nomierināt. Atrodoties īslaicīgās aizturēšanas telpās, viņš izsitis durvju lodziņu un norāvis metāla restes, tāpēc viņš nogādāts izolatorā.

Foto: Valsts policija

Aizturētais dzimis 1995. gadā un iepriekš nav sodīts. Aizturēšanas brīdī viņš atradies 2,31 promiles reibumā.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Ja tiks pierādīta viņa vaina, jaunietim nāksies atbildēt gan par automašīnas luktura izsišanu, gan izdarībām policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!