Iekšlietu ministrijas dienesta pārbaudē, kurā vērtē sardzes pulka amatpersonu atbildību par pulkā janvārī konstatētajām ārpusreglamenta attiecībām, atklājušies jauni "ļoti nepatīkami" apstākļi, tāpēc pārbaudes termiņu, visticamāk, pagarinās.
Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pastāstīja, ka dienesta pārbaudes vadītājs viņu informējis par pārbaudē atklātiem "jauniem, ļoti nepatīkamiem faktiem". Pagaidām pārbaudes termiņš vēl neesot pagarināts, taču, iespējams, pagarinājums tikšot lūgts, stāstīja ministrs. Plašāk par atklātajiem faktiem pirms pārbaudes beigām ministrs nevēlējās runāt.

Jau vēstīts, ka uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināts sardzes pulka priekšnieks Vjačeslavs Koržanovs. Pārbaudē noskaidros pulka vadības paveikto personālsastāva dienesta disciplīnas nodrošināšanā, un tā jāpabeidz līdz 20.februārim.

Ar kaulu lūzumiem un plīsumiem pēc fiziskas iespaidošanas slimnīcā nonākuši divi sardzes pulka kareivji un pulka vadība konstatējusi ārpusreglamenta attiecību faktu. Pulkā pabeigta dienesta izmeklēšana un ar desmit dienu virssardzi sodīti divi kareivji. Pret viņiem savāktie materiāli nosūtīti prokuratūrai krimināllietas ierosināšanai. Kareivju iespaidošana notikusi naudas dēļ.

Jāatgādina, ka fiziskas izrēķināšanās gadījumi armijā nav retums, traģiskākais no tiem pagājušogad beidzās ar Nacionālo bruņoto spēku speciālo uzdevumu vienības (SUV) karavīra Vladimira Gromova nāvi. Par šo traģēdiju apsūdzības uzrādītas 15 SUV kareivjiem. Militārā policija tomēr neatklāja vienības amatpersonu vainu notikušajā. Pērn pēc nodarītiem miesas bojājumiem uz prokuratūru nosūtītas četras lietas, par dažādiem pārkāpumiem vairākiem karavīriem izteikti prokuratūras brīdinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!