Kāds Alūksnes rajona Liepnas pagasta iedzīvotājs, dusmojoties par citu izdangāto gar viņa mājām ejošo ceļu, svētdien vairākkārt izšāvis no bises.
Alūksnes rajona policijas pārvaldē pastāstīja, ka minētais vīrietis Herberts L. dusmojies par kāda sava kaimiņa Arvīda Z. rīcību, kad viņš sūtījis vīrus ar baļķu kravu. Tādējādi arī gar mājām ejošais ceļš, ko Herberts uzskata par savu, izdangāts.

"Herberts L. uzskata, ka ceļš tiek izjaukts, kad pa to brauc smagā tehnika. Viņa dēls, trīsdesmitgadnieks Guntis L., zinādams, ka tēvam mājās ir bise, devās tai pakaļ, paņēma un sāka šaut. Arvīda Z. vīri izsauca policiju," skaidroja policijas pārvaldes priekšnieka palīdze sabiedrisko attiecību jautājumos Zigrīda Sināte.

Pēc šaudīšanās Herbertam L. atņemta nelikumīgi glabātā bise un notiek izmeklēšana. Pēc ieroča ballistiskās ekspertīzes tiks lemts par krimināllietas ierosināšanu.

Noskaidrots arī, ka ceļš, par kuru bija strīds, ir koplietošanas (servitūta).

Liepnas pagasta padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols teica, ka "diemžēl uz servitūta ceļiem nevar attiecināt aizliegumu braukšanai ar smago tehniku". Attiecībā uz pašvaldības ceļiem šāds aizliegums ir spēkā no 25.marta.

Servitūta ceļi jāuztur un jāremontē tiem, kuri pa to pārvietojas. Šinī konkrētajā gadījumā gan Herbertam L., kurš ne mazums ir paveicis, uzturot ceļu, kas atrodas pie viņa mājām, gan Arvīdam Z., kurš šo ceļu izmanto, lai nokļūtu savā īpašumā - mežā.

"Ceļu servitūts nav tāpēc domāts, lai brauktu visi, bet atbildētu tikai viens," teica Sīpols.

Viņš sacīja, ka smagā tehnika lielākoties pavasarī bojā lauku ceļus, bet abas puses "varēja savstarpēji vienoties, ja jau to ceļu grib izmantot: varēja ziemā no meža baļķus izvest". Tāpat arī baļķu vedējs būtu varējis "iepriekšējā vasarā palabot ceļa segumu, tad arī nebūtu nekādu strīdu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!