Foto: LETA

Valsts policija par bruņotu laupīšanu Rīgā aizturējusi sievieti un vīrieti, kuri, šaujot ar gāzes ieroci, kādam kungam atņēmuši maku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušā mēneša beigās, 23. maijā, ap pulksten 10:00 Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Ģertrūdes ielu, Rīgā, kur kādam 1962. gadā dzimušam vīrietim uzbrukušas divas personas.

Pielietojot gāzes ieroci, uzbrucēji cietušajam nodarījuši miesas bojājumus un nolaupījuši naudas maku.

Notikuma vietā ieradusies patruļpolicisti, kuri netālu no notikuma vietas aizturējuši vienu no iesaistītajām personām – 1982. gadā dzimušu sievieti. 25. maijā aizturētajai sievietei kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Izmeklēšanā Rīgas Latgales iecirkņa policisti un Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti noskaidrojuši arī otru laupīšanā iesaistīto personu – 1983. gadā dzimušu vīrieti. Viņu pagājušās nedēļas sākumā policija aizturējusi. Arī aizturētajam vīrietim piemērots apcietinājums.

Polcija norāda, ka abi aizturētie jau iepriekš vairākkārt sodīti par zādzībām, laupīšanām, krāpšanām, nelikumīgām darbībām ar finanšu līdzekļiem, kā arī noziegumiem, kas saistīti ar narkotiskajām vielām.

Abi laupītāji savu vainu izdarītajā atzīst.

Par šo noziegumu policija sākusi kriminālprocesu par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!