Pirmdien Rīgas apgabaltiesa 1981.gadā dzimušajam Aleksejam Šarovam, kurš apsūdzēts par 2009.gada 20.janvārī Saulkalnē izdarītu veikala pārdevējas slepkavību, piesprieda 15 gadus brīvības atņemšanas ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, informēja tiesā.

Pirmdien tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, motivēts spriedums būs pieejams 29.martā. Skaitot no šīs dienas, desmit dienu laikā par minēto spriedumu varēs iesniegt apelācijas protestu.

Tiesas sēde šajā krimināllietā pirmdien sākās plkst.10, kad savu pēdējo vārdu Rīgas apgabaltiesai teica apsūdzētais Šarovs, bet jau plkst.15.30 tiesa pasludināja saīsināto spriedumu.

Prokurore Ieva Paeglīte tiesas debatēs Šarovam lūgusi piespriest 15 gadu cietumsodu.

Kā iepriekš informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, tiesa šo lietu sākusi izskatīt šā gada 18.janvārī un jau dienu vēlāk notikušas tiesas debates.

Šarovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Minētais likuma pants kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem un mantas konfiskāciju.

Vīrietis kopš aizturēšanas, kas notika pērn martā, joprojām atrodas apcietinājumā.

Lai gan prokuratūrā Šarovam apsūdzība celta par slepkavību laupīšanas nolūkā, policija pēc viņa aizturēšanas norādīja, ka veikala pārdevēja nav nogalināta laupīšanas nolūkā, bet gan konflikta dēļ.

Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins iepriekš preses brīfingā informēja, ka policija par šī nozieguma izdarīšanu ir aizturējusi 1981.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav bijis tiesāts. Viņam gan bijuši piemēroti vairāki administratīvie sodi par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Uzbrucējam ar pārdevēju izcēlies konflikts, pēc kā sievietei pārgriezta rīkle. Vīrietis pēc nozieguma izdarīšanas arī paņēmis aptuveni 35 latus. Tomēr policija uzskata, ka noziegums nav veikts mantisku iemeslu dēļ.

Aizturētajam ilgstoši nav bijis darba, savu dzīvesvietu viņš esot deklarējis kādā Rīgas patversmē. Saulkalni kā galamērķi vīrietis tajā dienā izvēlējies nejauši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!