Pirms dažām dienām - 6.oktobrī - Rīgas rajonā, Sauriešos, kādā karjerā tika atrastas cilvēka mirstīgās atliekas - galva un roka, apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Policija uzsvēra, ka pagaidām nav zināma cilvēka, kura mirstīgās atliekas atrastas karjerā, personība, kā arī dzimums. Uz šiem jautājumiem atbildes sniegs ekspertīzes, tikmēr policija sākusi aktīvu izmeklēšanu un lietas apstākļu noskaidrošanu. Jau otro dienu tiek pārmeklēta arī tuvējā apkārtne.

Sekmīgākai meklēšanas pasākumu īstenošanai policija lūgusi arī zemessargu palīdzību.

3.Zemessardzes novada štāba civilmilitārās sadarbības speciāliste kaprāle Kristiāna Štrāle informēja, ka trešdien 3.Zemessardzes novada bataljonu zemessargi un karavīri pēc policijas lūguma iesaistījās pazuduša cilvēka meklēšanā Stopiņu novadā - vietā, kur jau iepriekš tika atrastas dažas no pazudušā mirstīgajām atliekām.

Meklēšanā piedalījās kopumā 37 zemessargi un četri karavīri no trīs 3.Zemessardzes novada bataljoniem: Zemessardzes 19.kājnieku bataljona, Zemessardzes Studentu bataljona un Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona. Trešdien meklēšanā tika atrasta viena no pazudušajam cilvēkam piederējušām lietām - rotaslieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!