Foto: LETA
Bijušā a/s "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja Kārļa Miķelsona atbrīvošanai savākti nepieciešamie 50 000 latu, portālam "Delfi" apstiprināja Rīgas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Tiesā trešdien pēcpusdienā ir saņemta kvīts par savākto drošības naudu. Tiesa, Sadauskis pieļāva, ka Miķelsonu no cietuma trešdien vēl neatbrīvos, jo līdz darba dienas beigām nepaspēs nogādāt ieslodzījuma vietai nepieciešamos dokumentus.

Tiesa pieļauj, ka Miķelsons no cietuma varētu iznākt ceturtdien.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāve Ilze Leimane portālam "Delfi" norādīja, ka ceturtdien izmeklētāji lems par papildus drošības līdzekļu piemērošanu Miķelsonam.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Rīgas Centra rajona tiesa otrdien apmierināja Miķelsona advokāta Egona Rusanova lūgumu mainīt Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli no apcietinājuma uz drošības naudu. Tiesa noteica drošības naudu 50 000 latu apmērā un, kā paskaidroja Rusanovs, tā ir jāiemaksā 30 dienu laikā. Pēc tam, kad to izdarīs, tiesas sēdē pieņems gala lēmumu par Miķelsona atbrīvošanu.

Ziņots, ka Miķelsonu un "Latvenergo" viceprezidentu Aigaru Meļko un vēl sešus cilvēkus - AS "Sadales tīkli" augstas amatpersonas un privātuzņēmējus - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pēc KNAB aplēsēm, lietā "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Viņus KNAB apcietināja jūnijā. Vēlāk tiesību sargājošās institūcijas arestēja arī Miķelsonam, a/s "Latvenergo" viceprezidentam Aigaram Meļko un citiem uzņēmuma pārstāvjiem piederošās daļas dažādos uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!