Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 83 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 14 personas un viena gājusi bojā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Visvairāk negadījumu – 49 – reģistrēti Rīgas reģionā. Tur arī bijis lielākais cietušo skaits – astoņi cilvēki. Trīs cilvēki cietuši negadījumos Latgalē, divi – Vidzemē un viens cilvēks cietis avārijā Kurzemē.

Savukārt viens cilvēks gājis bojā negadījumā, kas noticis Vidzemē. "Delfi" jau rakstīja, ka sestdien, 6. maijā, pulksten 17.18, policija saņēma izsaukumu Limbažu novadā, Salacgrīvā, kur uz autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža 85. kilometrā notika kravas furgona "Renault Master" un kravas automašīnas "Volvo" ar piekabi sadursme. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no gūtajām traumām notikuma vietā gāja bojā "Renault Master" furgona šoferis.

Policijā informē, ka kopumā aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes jomā pieņemti 483 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 267 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un 13 kriminālprocesi.

Administratīvie procesi sākti pret transportlīdzekļu vadītājiem Vidzemē un Zemgalē, savukārt pieci kriminālprocesi sākti pret iereibušiem vadītājiem Zemgalē, pret četriem vadītājiem Vidzemē, diviem Latgalē un Rīgas reģionā, kā arī pret vienu pamatīgi iereibušu transportlīdzekļa vadītāju Kurzemē.

Uzsākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!