Foto: PantherMedia/Scanpix
Policisti Rīgā aizturēja sievieti, kura piektdien, 5.septembrī, trīs reizes zvanīja un ziņoja par spridzekļu ievietošanu vairākās galvaspilsētas ēkās, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldē.

Pagājušajā piektdienā ap pulksten 23 policija saņēma informāciju, ka Čiekurkalna 1. līnijā ir ievietots spridzeklis, savukārt ap pulksten 00:20 policija saņēma informāciju, ka spridzeklis ievietots arī Hanzas ielā un Matīsa ielā.

Uz norādītajām adresēm devās pretterorisma vienības OMEGA darbinieki, kuri, pārmeklējot ēkas, secināja, ka tur nav sprādzienbīstamu priekšmetu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka zvanījusi kāda 1982. gadā dzimusi sieviete. Viltus ziņojumu sniedzēja aizturēta savā dzīvesvietā Nīcgales ielā, policistiem izdevās atrast arī mobilo telefonu no kura zvanīts.

Identificējot sievietes personību, policisti noskaidroja, ka viņa jau vairākas reizes nonākusi likumsargu redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem. Policija atgādina, ka apzināta nepatiesa ziņošana par sprāgstošas vielas vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu ir krimināli sodāma, tādēļ pret sievieti ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!