Jau pirms piektdienas traģiskā notikuma, kad darba vietā nošāvās Daugavpils Ekonomikas policijas priekšnieks Jānis Siladieviņš, Valsts policija bija sākusi pārbaudi par viņa iespējamo saistību ar vairāk nekā 200 000 ASV dolāru parāda atgūšanu no kāda uzņēmuma.
Kā apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, policija pašlaik pārbauda materiālus, kuros lūgts izvērtēt iespējamos Siladieviņa pārkāpumus. Valsts policiju lūgts izvērtēt, vai Siladieviņš kā Daugavpils Ekonomikas policijas priekšnieks nav izmantojis dienesta stāvokli, lai veicinātu naudas atgūšanas procesu.

Pēc neoficiālas informācijas, prāvo naudas summu kādam uzņēmumam esot aizdevis Siladieviņa brālis. Kad pienācis laiks naudu atdot, tas neesot izdarīts.

Uzņēmuma pārstāvji un kāds Daugavpils domes deputāts ziņojis policijai, ka Siladieviņš, iespējams, lai panāktu parādsaistību izpildi un atgūtu aizdoto naudu, izmantojis dienesta stāvokli. Policija pēc iesnieguma saņemšanas sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā informēja, ka ministrijas Galvenajā inspekcijā pašlaik netiek veikta nekāda dienesta pārbaude, kas būtu saistīta ar jebkādu iespējamu Siladieviņa veiktu nelikumību.

Daugavpils policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Romāns Melnis sacīja, ka nesaista notikušo ar naudas atgūšanu no kādas Daugavpils uzņēmējas, ko viņai aizdeva kāds Daugavpils koncerns, kā starpnieku izmantojot bojā gājušā brāli. Minētajai uzņēmējai drīzumā nācies šķirties no sava biznesa, jo viņa nav spējusi nokārtot savas parādsaistības.

Leiškalns teica, ka policija pārbauda arī paša Siladieviņa pirms pāris nedēļām iesniegto iesniegumu par amatpersonas goda un cieņas aizskaršanu.

Jau ziņots, ka Siladieviņš atrasts miris 11.oktobrī ap plkst.18.30 savā dienesta kabinetā.

Negadījuma izmeklēšanu veic Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja Latgales nodaļa. Ir sākta dienesta izmeklēšana.

Daugavpils policijas pārvaldes priekšnieks Imants Jānis Bekešs iepriekš pauda pārliecību, ka Siladieviņa bojāeja nav saistīta ar viņa darba problēmām. To, ka Siladieviņš pats sev ir iešāvis, neuzmanīgi rīkojoties ar savu personīgo ieroci, redzējuši arī divi bojāgājušā policijas darbinieka kolēģi, kuri tobrīd ir atradušies pie viņa kabinetā.

Kā vēsta aģentūras LETA arhīvs, Siladieviņš par Daugavpils Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieku kļuva 1999.gada 30.martā, kad Daugavpils policijas pārvaldes priekšnieks Bekešs nomainīja visu pilsētas Kriminālpolicijas vadību sakarā ar tās neapmierinošo darbību. Siladieviņš pirms tam bija Daugavpils Transporta policijas priekšnieka vietnieks.

Tad pat par Kriminālpolicijas priekšnieku tika iecelts Melnis, kurš iepriekš strādāja Latgales reģionālajā organizētās noziedzības apkarošanas birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!