Foto: stock.xchng
Zemgales reģiona policija ceturtdien Skrīveros aizturējusi kādu autovadītāju, kurš mēģinājis no soda par ātruma pārkāpumu atpirkties ar "piecīti", informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

1973.gadā dzimušo vīrieti policisti aizturēja par ātruma pārsniegšanu, un, lai nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, pēc notikušā vīrietis policijas darbiniekam devis piecus latus.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu. Likums paredz, ka par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Sietniece informē, ka jūlijā Zemgalē jau aizturēti trīs autovadītāji par kukuļa došanu policijas darbiniekiem. Viens no gadījumiem bija reģistrēts 12.jūlijā Ozolnieku novadā, Ozolnieku pagastā, kad autovadītājs, lai izvairītos no soda, mēģinājis policijas darbiniekiem iedot 40 latus. Otrs gadījums reģistrēts 19.jūlijā Jelgavā, kad autovadītājs tika aizturēts par 10 latu kukuļdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!