Foto: LETA

Politiķa Aināra Šlesera partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) atbalstītā koncertā Valsts policija (VP) aizturēja jaunieti ar Ukrainas karogu, portālu "Delfi" informēja VP.

Koncertā "Gaisma krīt", kurā uzstājās Šlesera atbalstītāji Jolanta Gulbe un Deniss Paškevičs, jaunieši ieradās ar Ukrainas un varavīksnes karogiem. VP darbinieki jaunieti ar Ukrainas karogiem saslēdza roku dzelžos un noguldīja zemē, bet jauniete ar varavīksnes karogu tika aizturēta un aizvesta ar policijas auto, liecina sociālajā tīklā "Twitter" publicētie foto un video.

"Policija ir atbildīga par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu. Konkrētajā situācijā – pašvaldībā pieteikta un saskaņota pasākuma laikā personas aizturētas par huligānisku darbību veikšanu - par konfliktēšanu, sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, kā arī par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām," portālam "Delfi" skaidroja VP.

VP norādīja, ka sākti administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām un sīko huligānismu. "Aizturēšana absolūti nav saistīta ar personu līdzi paņemtajiem karogiem. Ukrainas karoga klātesamība personai nenozīmē, ka likumi un tajos noteiktā atbildība par pārkāpumu uz viņu vairs neattiecas. Šī karoga izmantošana, apzināti veicot likumpārkāpumu, ir necieņa pret sabiedrību un Ukrainas tautu," uzsvēra VP.

Šlesera partijas LPV atbalstītie koncerti risinās pilsētās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!