Astoņos mēnešos Latvijā reģistrēti 6353 ugunsgrēki, kas ir par 15,85% mazāk, salīdzinot ar 2004.gada astoņiem mēnešiem, taču šogad pieaudzis ugunsgrēkos bojāgājušo skaits, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.
Ugunsnelaimēs bojā gājušo cilvēku skaits šogad ir palielinājies par 4,6 %. Šā gada astoņos mēnešos bojā gājuši 135 cilvēki, tai skaitā septiņi bērni, cietuši - 163 cilvēki. Vistraģiskākie ugunsgrēki bijuši Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētā, kur dzīvības zaudējuši 18 cilvēki, Rēzeknes rajonā - 15 cilvēki, Preiļu rajonā, Valkas rajonā un Rīgas pilsētas Kurzemes rajonā - katrā seši cilvēki.

Ugunsgrēkos nodarīti tiešie materiālie zaudējumi 2 275 839 latu apmērā. Uguns liesmas vislielākos postījumus nodarījušas dzīvojamajā sektorā – 1 021 090 lati un jaunbūvēs - 602 998 lati.

Visdārgāk cilvēkiem izmaksājusi neuzmanīga rīcība ar uguni. Šā iemesla dēļ izcēlušies 4359 ugunsgrēki. No bojātām elektroierīcēm vai to nepareizas ekspluatācijas izcēlās 750 ugunsgrēki, no nepareizas dūmvadu izbūves, pārkurinātām krāsnīm un citām ar apkuri saistītām problēmām – 559 ugunsgrēki.

Iestājoties vēsākam un tumšākam laikam, palielinās ugunsgrēku skaits dārza mājiņās, kam par iemeslu visbiežāk ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni. VUGD iesaka laikus parūpēties arī par apkures ierīču drošību, iztīrīt dūmvadus, lai aukstais laiks mūs nepārsteidz nesagatavotus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!