Foto: PantherMedia/Scanpix
Solot darba iespējas Vācijā, krāpnieks no astoņiem darba meklētājiem izkrāpis 800 eiro un pats nozudis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Krāpniecības rezultātā darba meklētāji palika gan bez naudas, gan darba. Valsts policija aicina uzmanīties un vienmēr rūpīgi izvērtēt darba sludinājumos izteiktos piedāvājumus.

Sestdien, 17.janvārī, Rīgas Latgales policijas iecirknī vērsās vairākas personas, kuras pastāstīja, ka tikušas apkrāptas saistībā ar darba piedāvājumu ārzemēs. Policijā vērsās astoņi darba meklētāji, kā arī mikroautobusa šoferis, kurš bija nolīgts, lai it kā nogādātu darba meklētājus uz Vāciju.

Cietušie policistiem pastāstījuši, ka Latvijas sludinājumu portālā atraduši darba piedāvājumu Vācijā. Sazinoties ar sludinājuma ievietotāju, potenciālajiem strādniekiem detalizēti tika izstāstīts par darbu Vācijā.

Pēcāk tikusi norunāta izbraukšanas diena, tikšanās vieta un laiks. Ierodoties sarunātajā dienā, darba meklētājiem organizatoram bija jāsamaksā 100 eiro par ceļa izdevumiem. Darba devējs pēc stāstītā bija sarunājis kādu mikroautobusa šoferi, kurš visus darba meklētājus nogādātu Vācijā.

Pa ceļam darba piedāvātājs mikroautobusa šoferim lūdzis iebraukt Bauskā, kur esot jāsatiek vēl kāds darba meklētājs. Aizbraucot uz norādīto vietu, darba piedāvātājs it kā devies satikt šo cilvēku un pēc tam vairs nav atgriezies.

Policija sākusi kriminālprocesu par krāpšanu.

Likumsargi aicina iedzīvotājus, izskatot darba piedāvājumus, būt uzmanīgākiem, kā arī nedot naudu svešām personām, nepārliecinoties par viņu identitāti un nenoskaidrojot sīkākas nianses par solīto darbu. Iedzīvotāji aicināti vērsties policijā, ziņojot par līdzīgiem krāpšanas gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!