Foto: Valsts policija
Piektdienas vakarā Valsts policijas nosūtīti Speciālo uzdevumu bataljons aizturējuši kādu pamatīgi iereibušu vīrieti, kurš Rīgā, pie Šmerļa meža, šaudījies ar tajā pašā dienā iegādātu gāzes pistoli, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policija saņēmusi informāciju, ka nenoskaidrota persona šaudās pie Šmerļa meža. Tā kā saņemtā informācija liecinājusi par bruņotu personu, uz notikuma vietu policija nosūtījusi Speciālo uzdevumu bataljonu.

Notikuma vietā pēc aculiecinieka dotajām norādēm policijas darbinieki vīrieti ātri notvēruši un nogādājuši policijas iecirknī. Tur atklājies, ka 1978. gadā dzimušais vīrietis ir 1,57 promiļu reibumā. Likumsargu pie viņa atraduši arī gāzes pistoli.

Vīrietis policijai pastāstījis, ka gāzes pistoli iegādājies piektdien un vēlējies savu pirkumu izmēģināt. Teikto viņš apliecinājis, policistiem uzrādot pirkuma čeku.

Policijā pret iereibušo vīrieti sākta administratīvā lieta par gāzes ieroča izmantošanu alkohola reibumā, ka arī atsavināts nule iegādātais ierocis.

Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts sods no 40 līdz 300 eiro.

Kāds notikuma aculiecinieks Andris savā sociālā tīkla "Facebook" profilā raksta, ka, pārejot pāri Brīvības gatves un Šmerļa ielas krustojumam, netālu dzirdējis šāviena vai spridzeklīša troksni. Pagājis vēl aptuveni 50 metrus tādu pašu troksni dzirdējis vēl tuvāk, pie meža malas.

"Satrūkos un pamanīju, ka tur, nelielā pakalniņā pie trotuāra, sēž vīrietis ar ieroci klēpī. Ātrākā solītī pagāju nedaudz nost un uzzvanīju 112. Pateicu, kur un kas par situāciju, un gaidīju viņus ierodamies. Kamēr ieradās vēl trīs šāvienus dzirdēju, bet nu jau tā kā nedaudz no meža puses, tātad bija iegājis mežā," raksta notikuma aculiecinieks.

"Nebija īsti skaidrs, vai viņš mēģina šaut pa cilvēkiem vai sev iešaut," stāsta aculiecinieks Andris. Viņa ieraksts liecina, ka policija notikuma vietā ieradusies pēc aptuveni četrām minūtēm. "Atbrauca buss un izlēca četri vīri. Pateicu, ka jāmeklē mežā, un tikko vēl bija šāviens, tātad turpat blakus ir. Policisti ar lāzeriņiem un lukturīšiem atrada ātri vien. Rokudzelžos pieveda un iesēdināja būrī," situāciju apraksta aculiecinieks.

Viņš norāda, ka šāvējs bijis alkohola reibumā un ar gāzes pistoli "izklaidējies".

"Bet vajadzēja tādu noņemt no trases, jo pa to ceļu tieši aiz manis gāja arī sieviete ar mazu bērnu pie rokas," nobeigumā secinājis aculiecinieks Andris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!