Rīgas apgabaltiesa ceturtdien atstāja negrozītu drošības līdzekli apcietinājumu bijušajam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Pēteri Stranci.
Viens no Stranča advokātiem Uldis Cakars sarunā ar portālu "Delfi" norādīja, ka tiesa ceturtdien atzina, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas izmeklēšanas tiesnese pamatoti pieņēmusi lēmumu par drošības līdzekli aizdomās turamajam.

Šis tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Jau ziņots Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 27.martā Stranci aizturēja ar būvniecību saistīto pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā. KNAB amatpersonas Stranci aizturējušas, jo izmeklētāju rīcībā esošā informācija devusi pamatu uzskatīt, ka viņš varētu būt izdarījis vairākus ar kukuļošanu saistītus likumpārkāpumus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) Stranci atstādinājis no amata.

27.martā AS "Eldikrija" telpās KNAB aizturēja arī uzņēmuma toreizējo padomes priekšsēdētāju, bijušo Rīgas un Jūrmalas pilsētas mēru Andreju Inkuli.

Februāra vidū KNAB par kukuļošanu aizturēja bijušo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un bijušo departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu. Janitu 19.februārī no apcietinājuma atbrīvoja, bet Štrams joprojām atrodas cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!