Šveices tiesa par sutenerismu un pagrīdes bordeļa turēšanu piespriedusi sešu gadu ilgu cietumsodu un 10 000 franku (gandrīz 4500 latu) lielu naudassodu vīrietim, kurš nelegālajā biznesā nodarbināja sievietes no Latvijas un Čehijas, šodien vēsta laikraksts "Diena".
Bīles-Nidavas apriņķa tiesa Šveicē par vainīgu pagrīdes bordeļu turēšanā un sutenerismā atzinusi Zorānu M. (citos avotos Dragānu), kurš nomaļās lauku viesnīcās Zelcahā un Nidavā nodarbinājis desmitiem sieviešu no Latvijas un Čehijas.

Šveices tiesībsargi uz pēdām šim pagrīdes bordeļu un cilvēktirdzniecības tīklam nokļuvuši, pateicoties no viena šāda bordeļa izbēgušas latviešu sievietes liecībai, raksta laikraksts.

Oficiāli prostitūtas skaitījušās "tūristes", kas tikai īrējušas numuriņus, taču patiesībā viņas tika vardarbīgi piespiestas nodoties nelegālajam rūpalam, vēsta "Diena".

Bīles-Nidavas apriņķa tiesas prezidents Markuss Gross spriedumā atzīmējis, ka neesot šaubu, ka Zorāns M. bijis bordeļu saimnieks un savu nelegālo rūpalu piekopis "sistemātiski".

Cilvēktirdzniecību tikpat neapstrīdami apliecinājuši dokumentētie pārskaitījumi par svaigu "mantu" - vienā gadījumā par sievietēm no Latvijas maksāti 3000 franku (aptuveni 1350 latu).

Žurnāls "Facts" aplēsis, ka suteneram no katras prostitūtas dienā ticis vismaz 800 franku (gandrīz 360 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!