Šveices futbola līdzjutēji un Rīgas Pašvaldības policists, kurš viņus apsūdzēja piekaušanā, otrdien tiesā noslēdza izlīgumu. Rīgas Centra rajona tiesa, ņemot vērā izlīgumu, kriminālprocesu izbeidza.

Apsūdzēto advokāts Egons Rusanovs sarunā ar portālu "Delfi" norādīja, ka izlīgums panākts, jo tiesa sēdē apsūdzētajiem inkriminētais noziegums pārkvalificēts no huligānisma uz tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu, un šis likuma pants paredz daudz mazāku sodu.

Šveices futbola fani atzinuši savu vainu šajā nodarījumā un nožēlo izdarīto. Iepriekš visi trīs ārvalstnieki noliedza savu vainu policista piekaušanā.

Pilsētas viesi cietušajam atvainojušies un samaksājuši viņam kompensāciju par nodarītajām morālajām ciešanām - 750 latus.

Saskaņā ar izlūgumu cietušais apliecinājis, ka viņam pret trim pilsētas viesiem iebildumu vairs nav.

"Esmu pilnvarots savu klientu vārdā atvainoties Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem par nepiedienīgo rīcību, proti, par Rīgas pilsētas saistošo noteikumu pārkāpumu [Publiskās vietās aizliegts spļaut, izmest atkritumus, nokārtot dabiskās vajadzības tam neparedzētās vietās], kas 2009.gada 9.septembrī tika izdarīti parkā aiz kafejnīcas "Čili Pica". Visi minētie Šveices pilsoņi cer uz izpratni, un to, ka Rīgas iedzīvotājiem nebūs iebildumu, lai viņi kā tūristi arī turpmāk varētu apmeklēt šo skaisto pilsētu," paziņojumā portālam "Delfi" norāda Šveices pilsoņu advokāts.

Jau ziņots, ka apsūdzētie Reto Bahmanis, Mihaēls Fērs un Rafaels Pēters Sens 9.septembrī Rīgas centrā sakāvās ar privātās drēbēs tērptu policistu, kurš, redzot, ka vīrieši neatļautā vietā nokārto savas dabiskās vajadzības, viņiem aizrādīja. Starp vīriešiem un policistu, kurš tanī brīdī nepildīja savus dienesta pienākumus, izcēlās konflikts, kura rezultātā likumsargs guva vieglus miesas bojājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!