Foto: F64

Svētdien, 8. janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Augšdaugavas novada Šēderes pagastā, kur akā bija iekritis cilvēks, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja cilvēka nāvi. Bojāgājušais nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Tāpat nedēļas nogalē viens cilvēks gājis bojā ugunsgrēkā.

Naktī uz sestdienu saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Aiviekstes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja, bēniņi un jumta konstrukcijas un piebūve pie ieejas. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Savukārt naktī uz pirmdienu ugunsdzēsēji steidzās uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja un liesmas strauji izplatās arī uz tuvumā esošajām ēkām. Pulksten 7.38 ugunsdzēsējiem izdevās lokalizēt šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku. Tajā dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts, starpstāvu pārsegums, saimniecības ēka un garāža. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Patlaban darbs notikuma vietā turpinās.

Svētdien neilgi pirms pusnakts glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Līksnas pagastu, kur deg divstāvu dzīvojamā māja ar mansardstāvu, mājas piebūve un šķūnis. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no degošās ēkas izglāba divus cilvēkus. Pulksten 5.55 darbs notikuma vietā pabeigts.
Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD.

Svētdien saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Krustpils pagasts, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju strauji applūst viena dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka applūdusi vienstāvu dzīvojamā māja, kurā atrodas četri cilvēki. Ugunsdzēsēji ar laivas palīdzību evakuēja divus cilvēkus, bet vēl divi cilvēki no evakuēšanās atteicās.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Prūšu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji evakuēja trīs cilvēkus.

Naktī uz svētdienu saņemts izsaukums uz Biķernieku ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. VUGD konstatēja, ka deg pagrabs. No piedūmotās ēkas izglābti 13 cilvēki.
Savukārt sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Brantu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja un tai ir iebrucis jumts.

Tāpat glābēji steidzās uz Bauskas novada Iecavas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba suni un kaķi.

VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Lēdmanes pagastu, kur izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ir nodegusi vienstāvu dzīvojamā mājā un gruzd krāsmatas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā un nodots NMPD mediķiem.

Glābēji steidzās arī uz Stūra ielu Krāslavā, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka virtuvē pie krāsns deg malka un starpsiena. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri cieta ugunsgrēkā

Piektdien ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Meža ielu Ventspilī, kur dzīvojamā mājā dega otrā stāva dzīvoklis un jumta konstrukcijas. Glābēji no liesmu izplatības nosargāja blakus esošo māju.

Tāpat glābēji saņēma izsaukumu uz Dārziņu 18. līniju Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas bēniņi un jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Aizvadītajās diennaktīs glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji 28 ēku dūmvados un četros gadījumos tika nepareizi ekspluatētas apkures iekārtas.

Nedēļas nogalē VUGD saņēma 155 izsaukumus – 52 uz ugunsgrēku dzēšanu, 74 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!