Foto: DELFI
Laikā no 17. līdz 21.novembrim uz Latvijas ceļiem bojāgājuši septiņi cilvēki, seši no kuriem gājēji, pirmdienas rītā Latvijas televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Trīs gājēji nāvējoši traumēti 17.novembrī, vēl trīs - 21.novembrī. Zivtiņš uzsvēra, ka gājējiem diennakts tumšajā laikā uz ceļiem ir divi noteikumi, kas būtu jāievēro, proti, jāpārvietojas pa pareizo ielas pusi, kā arī jālieto atstarotājs. "Diemžēl, neraugoties uz neskaitāmiem brīdinājumiem, ne visi vēlas to ievērot," sacīja Zivtiņš.

Prevencijas pārvaldes šefs, vērtējot brīvdienas uz Latvijas ceļiem, norādīja, ka par mierīgām tās tomēr nevarētu nosaukt. Daudz bijis aizturētu šoferu arī alkohola reibumā.

Pagājušajā diennaktī kopumā reģistrēti 33 ceļu satiksmes negadījumi, cilvēki cietuši sešos no tiem. Trīs cilvēki gājuši bojā. Alkohola un narkotiku reibumā pieķerti braucam 24 transportlīdzekļu vadītāji.

Koknesē, Zemeņu ielā, pēc plkst.19.30 automašīna "Hyundai", ko vadīja 1943.gadā dzimis vīrietis, uzbraukusi ceļa vidū guļošai 1967.gadā dzimušai sievietei, kura no gūtajām traumām mirusi.

Autoceļa Jelgava-Rīga 24.kilometrā automašīna "Volkswagen", ko vadīja 1961.gadā dzimis vīrietis, uzbraukusi uz ceļa pēkšņi iznākušam pagaidām neatpazītam vīrietim, kurš pēc negadījuma miris notikuma vietā.

Savukārt Rēzeknes novada Ozolaines pagastā kravas mašīna uzbraukusi velosipēdistam. Kravas auto "Renault", ko vadīja 1951.gadā dzimis vīrietis, uzbraukusi 1964.gadā dzimušam velosipēdistam, kurš gatavojies šķērsot ceļu pārāk netālu braucošās automašīnas priekšā. Velosipēdists miris jau pirms neatliekamās medicīniskās palīdzības ierašanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!