Svētki valstī aizvadīti salīdzinoši mierīgi un smagi negadījumi uz autoceļiem nav bijuši, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja pārstāvis Andris Locs.

Satraukumu likumsargiem gan izsauc daudzie dzērājšoferi, jo aizvadītajās brīvdienās dzērumā pieķerti 50 šoferi. Pērn daudz garāku brīvdienu laikā tika pieķerti 37 autovadītāji reibumā.

"Ļoti satraucoši, ka promiles nav "maziņās", kur varam runāt - neizrēķināja, pārvērtēja sevi, bet tieši virs 1 promiles, kas ir daudz," sacīja Locs.

Brīvdienās bojā gājis arī viens gājējs.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā norādīja, ka salīdzinājumā ar aizvadīto gadu, šis gads sagaidīts mierīgāk. Vairāki negadījumi gan bijuši saistīti ar pirotehnikas lietošanu. Viena petarde Rīgā aizdedzinājusi balkonu.

Vienā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks. 1.janvārī pulksten ugunsdzēsēji steidzās uz Rēzeknes novada Kaunatas pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka tai ir jau iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 45 gadus vecs vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!