Tā dēvēto digitālās televīzijas krimināllietu skatīs Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Juris Stukāns, portālu "Delfi" informēja Rīgas apgabaltiesas tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.
Naglinska norādīja, ka Stukānu kā tiesnesi, kuram būs jāskata lieta, izvēlējās datorprogramma. Tiesnesis sākumā iepazīsies ar lietas materiāliem un tikai pēc tam lems par pirmās tiesas sēdes datuma nozīmēšanu.


Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 19.maijā Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesas sēdē vairāki aizstāvji tā dēvētajā "Digitālās TV" krimināllietā, balstoties uz Kriminālprocesa likuma normām, pieteica noraidījumu tiesas priekšsēdētājai Vēverei. Aizstāvji saskatīja interešu konfliktu tajā apstāklī, ka tiesnese Vēvere šajā lietā, bet citā statusā jau bija izteikusi viedokli par atsevišķiem jautājumiem. Tiesnese pieteikto noraidījumu atzina par pamatotu un pieņēma.


Savukārt Ģenerālprokuratūra vērsās pie Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājas Dainas Treijas, uzskatot, ka Vēvere varēja turpināt lietas izskatīšanu. Prokuratūra uzskata, ka tiesnese, pieņemot noraidījumu, iespējams, pieļāvusi rupju nolaidību, par ko lūgts apsvērt iespēju ierosināt disciplinārlietu. Treija plāno iepazīties ar Vēveres pieņemto lēmumu un izvērtēt to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!