Jūrmalas pilsētas tiesa pirmdien piemērojusi apcietinājumu uzņēmējam Igoram Kobliņecam, kuru tur aizdomās par krāpšanu.
Jau ziņots, ka Jūrmalas policija Kobliņecu un viņa grāmatvedi aizturēja uz trim diennaktīm uz aizdomu pamata par krāpniecību saistībā ar jahtkluba "Vikings" privatizāciju, kurā Kobliņecu vainoja viņa biznesa partneri, arī par miljonāriem uzskatītie uzņēmēji Vasīlijs Meļņiks un Ēriks Kaža.

Kobliņecs plašāku slavu ieguva pēc uzbrukuma viņa vadītajam džipam Jūrmalā šā gada sākumā. Toreiz Kobliņecs necieta, taču uzņēmējs apgalvoja, ka viņam jau ilgāku laiku kāds seko. Uzņēmējs šī uzbrukuma oprganizēšanā tur aizdomās cilvēkus, ar kuriem viņam ir kopīgs bizness - Meļņiku un Kažu. Biznesa partneri viņam pārmeta negodīgu rīcību saistībā ar jahtkluba privatizāciju.

Savukārt aprīlī aizturēts kāds vīrietis, kurš it kā izsekojis Kobliņecu pie jahtkluba "Vikings". Viņš bijis apvienotā policijas pulka darbinieks. Policija pie jahtkluba aizturēja automašīnas "Opel" vadītāju, kurš savukārt informējis, ka izpilda lūgumu - novērot, lai no kluba neiznes mantas un dokumentus. Aizturētais vīrietis strādājot par kārtībnieku. Pie vīrieša arī atrasta dienesta pistole.

Par izsekošanas faktu gan netika ierosināta jauna krimināllieta, bet savāktie materiāli pievienoti jau esošajai krimināllietai par slepkavības mēģinājumu pret uzņēmēju. Pēc nopratināšanas viņš atbrīvots, jo policijai neesot pamata domāt, ka viņš varētu izvairīties no izmeklēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!