Foto: LETA
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā 18 gadus vecs jaunietis apsūdzēts par divu vecāka gadagājuma sieviešu, tostarp vienas klostermāsas, slepkavību Ķīpsalā pērnā gada decembrī.

Kā portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina, jaunietis apsūdzēts par sevišķi cietsirdīgi izdarītu divu personu tīšu prettiesisku nonāvēšanu, kas saistīta ar laupīšanu. Jau iepriekš prokuratūra informējusi, ka apsūdzība celta 18 gadus vecam vīrietim, kurš 2014. gada 6. decembrī un 18. decembrī Ķīpsalas mikrorajonā izdarījis divu sieviešu slepkavību.

Lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības liecina, ka apsūdzētais uzbrucis cietušajām, pielietojis fizisku vardarbību, proti, cietušās žņaudzis un vairākkārt sitis ar koka nūju pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļām. Tāpat apsūdzētais jaunietis ņirgājies par saviem upuriem slepkavību izdarīšanas laikā.

Pēc tam apsūdzētais pārmeklējis noslepkavotās sievietes. Noslepkavoto klostermāsu apsūdzētajam aplaupīt neesot izdevies, jo cietušajai nav bijis nolaupāmu lietu. Savukārt 18. decembrī apsūdzētais no otras cietušās sievietes somas nolaupījis mobilo telefonu un piecus eiro, kā arī personas apliecinošu dokumentu.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117. panta 4. un 6. punkta un Krimināllikuma 274. panta 1. daļas. Par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību un saistīta ar laupīšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt par dokumenta nolaupīšanu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.
Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2014. gada 6. decembrī bez vēsts pazuda 1935. gadā dzimusi sieviete, kura bija devusies uz kādas baznīcas dievkalpojumu un pēc dievkalpojuma neatgriezās savā dzīvesvietā – klosterī Ķīpsalā.

Policija sievietes mirstīgās atliekas atrada pēc nedēļas, 2014. gada 14. decembrī.

Neilgi pēc tam policija saņēma informāciju par bez vēsts pazudušu kādu 1958. gadā dzimušu sievieti. Toreiz meklēšanā iesaistījās gan policisti, gan pazudušās sievietes darba kolēģi, ar kuru palīdzību Ķīpsalā, Balasta dambī, netālu no Matrožu ielas tika atrasts sievietes līķis.

Policijai uzreiz bija manāms, ka noticis noziegums – sievietei bija sista brūce galvā, saplēstas drēbes, turklāt varmāka līķi bija mēģinājis noslēpt.

2014. gada 18. decembrī Valsts policija aizdomās par abu sieviešu slepkavību aizturēja kādu 18 gadus vecu jaunieti. Aizturētais iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!