Foto: LETA
Trešdien, 9. janvārī, Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par piesavināšanos nelielā apmērā un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā, portālu “Delfi” informēja Ģenrālprokuratūrā.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka persona, būdama valsts amatpersona, dienesta automašīnai piesaistīto degvielas uzpildes karti divas reizes izmantojusi degvielas uzpildei personīgajā automašīnā un par iepildīto degvielu kasē norēķinājās ar šo degvielas uzpildes karti.

Pēc noziedzīgajām darbībām apsūdzētais viltojis dokumentus, nolūkā slēpt degvielas piesavināšanās faktu un iestādei radīto materiālo zaudējumu, veicis dokumenta viltošanu, norādot, ka degvielu pildījis dienesta automašīnā.

Apsūdzētajam celta apsūdzība par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 180. panta 1. daļā, kā arī Krimināllikuma 327. panta 2. daļā.

Par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt par dienesta viltojumu, ja ja tas izdarītas mantkārīgā nolūkā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!