Foto: stock.xchng
Maijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai nodota krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts savu 'pudeles brāļu' slepkavībā, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Apsūdzība liecina, ka vīrietis kopā ar divām paziņām lietoja alkoholu. Būdams alkohola reibuma stāvoklī, dusmu vadīts un sadzīvisku iemeslu dēļ apsūdzētais ar nolūku tīši noslepkavot savus paziņas, paņēma cirvi un piegāja pie viņiem, kad tie smagā alkohola reibumā gulēja uz dīvāna, informē prokuratūra.

Kad abi cietušie pamodās, apsūdzētais ar cirvja kātu vairākas reizes iesita viņiem pa galvu. Kā norāda prokuratūra, abi uzbrukuma upuri no iegūtajiem miesas bojājumiem nomira.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja nogalināti divi vai vairāki cilvēki, kā arī par tīšu, smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Vīrietim tagad draud pat ieslodzījums uz mūžu. Šobrīd viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!