Foto: LETA
Ceturtdien, 19. decembrī, Jūrmalas pilsētas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā viena persona apsūdzēta saistībā ar traģisko avāriju pērnā gada nogalē Jūrmalā, portālu "Delfi" informēja ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību 2018. gada 29. decembrī apsūdzētais vadīja sev piederošo automašīnu un, neievērojot Ceļu satiksmes noteikumus, pie pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu pieturvietas "Dzintaru koncertzāle" notrieca četrus gājējus. Divi cietušie gāja bojā un diviem cietušajiem tika nodarīti attiecīgi smagi un vidēji smagi miesas bojājumi.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 260. panta trešās daļas. Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi divu vai vairāku cilvēku nāvi, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Lieta nodota Rīgas rajona tiesai Jūrmalā.

Iepriekš ziņots, ka pērn 29. decembra vakarā Jūrmalā automašīnas "Toyota" vadītājs notriecis četrus cilvēkus. Sākotnējā informācija liecināja, ka gājēji brauktuvi šķērsoja neatļautā vietā intensīvas satiksmes laikā, kā arī viņiem nebija atstarotāji. Policija par notikušo sāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!