Foto: Shutterstock
31. oktobrī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par personu grupā izdarītām noziedzīgām darbībām saistībā ar apsardzes sertifikātu izgatavošanu un izsniegšanu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai divas valsts amatpersonas apsūdzētas par dienesta viltojumu pēc Krimināllikuma 327. panta 2. daļas, savukārt viena persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 275. panta 1. daļas un Krimināllikuma 275. panta 2. daļas par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Personas tiek apsūdzētas par to, ka Rīgā laika periodā no 2015. gada marta līdz augustam, būdami apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma komisijā, protokolā iekļāvuši ziņas par tādām personām, kuras faktiski eksāmena kārtošanas vietā neatradās un pārbaudījumu nekārtoja.

Apzinoties, ka apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma protokolā fiksēti patiesībai neatbilstoši fakti un ka dokuments ir viltots, apsūdzētie nodrošinājuši viltotu ziņu iekļaušanu apsardzes eksāmenu informācijas sistēmā, ievadot neieradušos personu datus – vārdu, uzvārdu, personas kodu un ziņas par sekmīgu teorētisko zināšanu eksāmena nokārtošanu.

Pamatojoties uz Apsardzes eksāmenu informācijas sistēmā iekļautajiem viltotajiem ierakstiem, Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldē vairākām personām nelikumīgi izgatavoti un izsniegti apsardzes sertifikāti.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!