Rīgas apgabaltiesa oktobrī izskatīs krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par sievasmātes slepkavību un vairāku cilvēku smagu savainošanu, informēja tiesā.
Traģiskie notikumi risinājušies 2003.gada janvāra nogalē Rīgā, Čiekurkalnā. 1956.gadā dzimušais Rolands Kārkliņš apsūdzēts par vairāku cilvēku nogalināšanu, jo viens no sadurtajiem upuriem vēlāk nomiris.

Vēlā vakarā ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja, ka nogalināta 1943.gadā dzimusī Tija, kurai uz ķermeņa tika konstatēti 18 naža dūrieni. Kārkliņš bija sadūris arī savu paziņu, 1963.gadā dzimušo Sarmīti, kurai ārsti konstatēja durtu brūci krūtīs. Vīrietis ievainoja arī savas meitas draugu, 1984.gadā dzimušo Uldi, turklāt viņš bija piekāvis savu trīs gadus veco dēlu, kurš tika ievietots Bērnu slimnīcā ar sistu brūci galvā un galvas sasitumu.

Pēc nozieguma divi bērni no šā dzīvokļa tika ievietoti krīzes centrā, bet trīs bērni - nepilngadīgo profilakses centrā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā Kārkliņš paķēris nazi, kliedzis, ka viņam viss ir apnicis, un uzbrucis cilvēkiem. Aizturētā organismā tika konstatētas 1,8 promiles alkohola.

Kārkliņš iepriekš jau piecas reizes sodīts, no tām vienu reizi - par slepkavību, bet vēl vienu reizi - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Kā policijas darbiniekiem pēc aizturēšanas stāstījis Kārkliņš pats, viņš ir 16 bērnu, kas piedzimuši vairākām sievietēm, tēvs.

Kārkliņam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma (KL) 118.panta 1., 2. un 3.punkta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja cietušais centies novērst noziegumu, ja noslepkavotas vairākas personas un vainīgais jau iepriekš sodīts par slepkavību. Apsūdzība uzrādīta arī pēc KL 117.panta 2. un 4.punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, un ja slepkavība izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

Par šāda nozieguma izdarīšanu vainīgajam var piespriest Latvijā augstāko spēkā esošo soda mēru - mūža ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!