Foto: F64
Prokuratūra Ventspils tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības lūgts saukt policistu, kurš brīdinājis savu paziņu par plānoto reidu meža stādu tirdzniecības vietā, lai gan iepriekš bija apņēmies neizpaust dienesta vajadzībām saņemto informāciju.

Kā portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, apsūdzētais, kurš ir policijas darbinieks, 2006.gada 6.septembrī parakstījis apliecinājumu, ar kuru apņēmies neizpaust informāciju dienesta vajadzībām, kas viņam tika uzticēta vai kļūs zināma, pildot darba vai dienesta pienākumus, kā arī brīdināts, ka par informācijas dienesta vajadzībām izpaušanu tiks saukts pie disciplināratbildības vai kriminālatbildības.

Policists bija piesaistīts atbalsta sniegšanai Valsts meža dienesta (VMD) darbiniekiem un 2011.gada 4.jūnijā tika pārbaudīta meža stādu iespējams, prettiesiska, tirdzniecība.

Dodoties kopā ar VMD darbiniekiem uz kontrolpirkuma vietu, apsūdzētais no mobilā telefona informēja savu paziņu un iespējamo meža stādu pārdevēju brīdinot viņu par veicamo VMD kontrolpirkumu. Šādā veidā apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, izpauda neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums, kuras viņam tika uzticētas dienesta vajadzībām.

Pats apsūdzētais vainu viņam inkriminētajos nodarījumos neatzīst.

Krimināllietu Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore Ventspils rajona tiesai nodeva septembrī. Pie kriminālatbildības tiek lūgts saukt vienu personu pēc Krimināllikuma 329.panta par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta. Šis pants kā sodu paredz piemērot arestu vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!