Foto: F64
Pirmdien, 14. martā, Tiesu administrācija ir nosūtījusi izvērtēšanai Latvijas tiesām informāciju par liegumu uzlikšanu vēl 28 nekustamajiem īpašumiem, kas pieder juridiskām personām, bet šo juridisko personu patiesie labuma guvēji ir sankciju sarakstā esošās fiziskās personas, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā (TM). Faktiski tas nozīmē, ka tuvāko dienu laikā tiesas varēs šiem īpašumiem uzlikt liegumus.

Tiesu administrācija atbilstoši vadlīnijās noteiktajiem kritērijiem un Latvijas oficiālajos reģistros pieejamajai informācijai analizē vairākus gadījumus un, konstatējot atbilstības, sagatavo un nosūta tiesām informāciju par liegumu noteikšanu konkrētiem nekustamajiem īpašumiem.

Pagājušajā nedēļā Latvijas tiesas jebkāda veida darbības ar nekustamajiem īpašumiem jeb liegumu ar tiem darboties piemēroja trīs nekustamajiem īpašumiem, kas pieder divām sankcionēto personu sarakstā iekļautām fiziskām personām.

Liegumu piemērošana attiecībā uz nekustamajiem īpašumiem tiek īstenota pēc tiesas lēmuma, veicot atzīmi zemesgrāmatā. Aizlieguma ierakstīšana ir attiecināma ne tikai uz īpašuma tiesību nostiprināšanu, bet arī tādu tiesību nostiprināšanu, kas ir saistīta ar nekustamā īpašuma iznomāšanu vai ieķīlāšanu, apbūves tiesību nostiprināšanu.

Jau vēstīts, ka Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau 19. dienu un vairākas valstis Krievijai un tās prezidentam pietuvinātām personām noteikušas dažāda veida sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!