Foto: PantherMedia/Scanpix

Sievietei, kura šovasar ar diviem saviem bērniem Ventspilī no tilta ielēca Ventā noteikta piespiedu ārstēšanās, portālam "Delfi" apliecināja Ventspils tiesas pārstāve Dace Grauziņa.

Tiesa nolēma sievieti atbrīvot no kriminālatbildības un noteikt viņai medicīniska rakstura piespiedu līdzekli. Proti, sievietei jāārstējas specializētā psihiatrijas nodaļā ar apsardzi.

Šo spriedumu tiesa nolasīja 25.novembrī, taču tas vēl nav stājies spēkā un ir pārsūdzams.

Tiesa šo lietu skatīja slēgtā tiesas sēdē. Zināms, ka iepriekš sievietei bijusi tiesu psihiatriskā ekspertīze, kurā secināts, ka viņa ir nepieskaitāma, tāpēc nav tiesājama.

Jau ziņots, ka naktī uz 19.jūniju, Ventspilī pie Ventā ielēca kāda 1986.gadā dzimusi sieviete kopā ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Sievieti izdevās izglābt, bet abi bērni gāja bojā.

Upē ielēkušo sievieti izglābuši robežsargi, kuriem netālu no tilta ir atbalsta bāze ar laivu. Bērnus izglābt nav izdevies - 2010.gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2011.gadā dzimušais zēns atrasts miris dažas stundas vēlāk.

Kā informēja policijā, par faktu iepriekš tika sākts kriminālprocess par slepkavību visu apstākļu noskaidrošanai.

Vēlāk vēstīts, ka sieviete bijusi depresijā un vairākkārt vērsusies sociālajā dienestā pēc palīdzības saistībā ar situāciju ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!