Foto: Valsts policija
Sestdien, 30. maijā, kāds vīrietis, vadot automašīnu bez tiesībām un būdams alkohola reibumā, iekļuvis avārijā – automašīna nobraukusi no ceļa un ietriekusies kokā. Negadījumā dzīvību zaudējusi automašīnas nepilngadīgā pasažiere. Pēc policijas sniegtās informācijas automašīnas vadītājs bijis alkohola reibumā.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka sestdien, 30. maijā, Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā, Laboratorijas ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums. Automašīna "BMW" nobraukusi no ceļa braucamās daļas un ietriekusies kokā.

Negadījumā cietuši visi automašīnā esošie cilvēki – gan automašīnas vadītājs, gan tajā esošās nepilngadīgās jaunietes, turklāt viena no jaunietēm notikuma vietā no gūtajām traumām mirusi.

Automašīnas vadītājs un divas pasažieres nogādātas medicīnas iestādē.

Veicot alkohola pārbaudi, konstatēts, ka vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 2,56 promiļu reibumā.

Tāpat vīrietis sēdies pie stūres bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī par notikušo sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, un par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Saskaņā ar Krimināllikumu bargākais sods par šādu noziegumu ir brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Kriminālprocesa turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas. "Arī šis gadījums parāda, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Aicinām rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, tāpat nesēsties automašīnā, kur pie stūres atrodas iereibis vadītājs," norāda likumsargi.

Tāpat policija aicina nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Valsts policija izsaka līdzjūtību bojā gājušās jaunietes tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!