Foto: Shutterstock
Otrdien, 12. janvaŗī, kādā dzīvoklī Liepājā noticis ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudējuši divi bērni, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ugunsgrēks izcēlies kādā dzīvoklī. Izsaukums saņemts pulksten 17:17.

Kā stāstīja Gribuste, citi mājas iedzīvotāji sajutuši no blakus esoša dzīvokļa nākošus dūmus. Iedzīvotājiem bijusi kaimiņu dzīvokļa atslēgas, tāpēc viņi tajā iegājuši.

Dzīvoklī kaimiņi atraduši divus bērnus - aptuveni desmit gadus vecs zēns un aptuveni sešus mēnešus veca meitenīte - bez dzīvības pazīmēm. Ugunsdzēsēju un mediķu veiktie atdzīvināšanas pasākumi bijuši nesekmīgi, un bērnu dzīvības glābt nav izdevies.

Ugunsdzēsēju informācija liecina, ka abu bērnu vecāki ugunsnelaimes laikā nav bijuši mājās. Viņu atrašanās negadījuma laikā neesot zināma.

Dzīvoklī trīs kvadrātmetru platībā gruzdējušas mēbeles - dīvāns, dekoratīvā eglīte un televizora galds. Brīdī, kad ugunsdzēsēji iekļuvuši dzīvoklī, tajā bija spēcīgs sadūmojums un atklātas degšanas vairs neesot bijis, jo viss dzīvoklī esošais skābeklis jau bija izdedzis.

Negadījuma iemesli patlaban tiek skaidroti.

VUGD atgādina, ka mazus bērnus nedrīkst atstāt bez uzraudzības. Tāpat vecākiem ar bērniem ir jāpārrunā, kādai ir jābūt pareizai rīcībai, ja izcēlies ugunsgrēks.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka likumsargi nozīmējuši ekspertīzes, lai skaidrotu ugunsnelaimes izcelšanās iemeslu un visus notikušās nelaimes apstākļus.

Sākotnējā policijas versija liecina, ka nelaimes cēlonis ir bojājums elektroinstalācijā, kas izraisījis degšanu ar spēcīgu piedūmojumu.

Izmeklēšana patlaban sākta pēc Krimināllikuma 18. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!