Foto: Shutterstock
Piektdienas vakarā notikušais traģiskais negadījums, kura laikā gāja bojā sešus gadus vecs zēns noticis brīdī, kad automašīnas vadītājs 'driftoja'. Šobrīd 24 gadus vecais iespējamais automašīnas vadītājs ir aizturēts un pret viņu sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, informē Valsts Policija.

Kā zināms, piektdien vakarā pulksten 21.14 notika ceļu satiksmes negadījums, kurā kāds automašīnas "Audi" vadītājs pie iebrauktuves Rumbulas lidlaukā izraisīja sadursmi ar motorolleru, kura vadītājs tajā brīdī aiz sevis virvē vilka ragaviņas, kurās bija sešus gadus vecs zēns. Zēns no gūtajām traumām negadījuma vietā mira, taču 29 gadus vecais motorollera vadītājs ar smagām traumām nogādāts ārstniecības iestādē. Sadursmes brīdī "Audi" vadītājs mēģināja izbraukt ceļa līkumu ar sānslīdes palīdzību jeb, tautas valodā runājot - viņš "driftoja".

Automašīnas "Audi" vadītājs pēc negadījuma pameta notikuma vietu, bet policija uzreiz sāka meklēšanas darbus ar mērķi atrast "Audi" vadītāju. Aptuveni divu stundu laikā tika aizturēts 24 gadus vecs, agrāk tiesāts jaunietis, kurš tika nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Aizturēšanas brīdī aizdomās turētais jaunietis nebija alkohola reibumā.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, kura laikā tiks noskaidroti precīzi negadījuma iemesli. Kriminālprocess ir sākts par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā ir iestājusies cilvēka nāve, kā arī par atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī, jo "Audi" vadītājs pēc negadījuma pameta notikuma vietu.

Par tāda negadījuma izraisīšanu, kurā iestājas cilvēka nāve likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!