Foto: LETA
Naktī uz piektdienu Valsts policija saņēmusi izsaukumu no kāda dzīvokļa iemītniekiem, ka Prūšu ielā kaimiņu dzīvoklī dzirdami trokšņi un, iespējams, notiek zādzība, portālu "Delfi" informēja policijā.

Tuvojoties notikuma vietai, Ķengaraga iecirkņa policisti ieraudzījuši, ka kāda automašīna palielina braukšanas ātrumu un no tās pa logu tiek mestas ārā dažādas mantas. Sapratuši, ka tajā atrodas iespējamie zagļi, policisti sākuši pakaļdzīšanos šai automašīnai.

Vienā brīdī bēgošā automašīna strauji apstājusies un tajā esošie jaunieši izlēkuši no automašīnas un sākuši bēgt. Kamēr viens no policistiem skrējis pakaļ un aizturējis vienu no iespējamiem zagļiem, viņam no aizmugures pieskrējuši pārējie divi jaunieši un iesituši pa galvu. Tajā brīdī otrs likumsargs uz notikuma vietu izsaucis papildspēkus.

Notikuma vietā ieradušās divas Speciālo uzdevumu bataljona vienības un kinologs, lai palīdzētu notvert jauniešus un atrast pa Ķengaragu izmētātās mantas.

Likumsargiem izdevies notvert un aizturēt divus nepilngadīgos - 2001. gadā dzimušus jauniešus - un vienu 1997. gadā dzimušu jaunieti. Visi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzību.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu zādzību. Par šādiem noziegumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Nozagtās mantas atdotas to likumīgajiem īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!