Foto: LETA
Sestdienas vakarā policisti aizturējuši kādu trīs cilvēku kompāniju, kura, piedraudot ar nazi, kādam jaunietim tramvajā nolaupījusi mobilo telefonu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Kā informēja likumsargi, iespējamie laupītāji aizturēti pie lombarda Merķeļa ielā.

Incidents noticis sestdienas vakarā, pulksten 22.35. Kāds 1998. gadā dzimis jaunietis un trīs jaunu puišu kompānija braukuši tramvajā. Pie jaunieša pienācis viens no kompānijas puišiem, lūdzot pateikt precīzu pulksteņa laiku, tādēļ jaunietis izņēmis savu mobilo telefonu un to nosaucis. Taču tad klāt pienācis vēl viens puisis no tās pašas kompānijas, kurš jaunietim pie rīkles pielicis nazi un, draudot sadurt, pieprasījis atdot mobilo telefonu. Savukārt trešais kompānijas biedrs stāvējis turpat blakus. Jaunietis neesot pretojies un atdevis savu telefonu laupītājiem.

Tramvajam apstājoties 13. janvāra ielā, iespējamie laupītāji izkāpuši un aizsteigušies prom, bet cietušais nekavējoties vērsies pie VP ekipāžas, kas bijusi netālu no tramvaja pieturas. Likumsargi aizturējuši iespējamos laupītājus.

Trīs aizturētie – 1996., 1997. un 1995. gadā dzimušie jaunieši – pirms tam jau nonākuši policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. Par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, iespējama mantas konfiskācija un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!