Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā, 4. decembrī, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki aizturējuši trīs cilvēkus par narkotiku realizāciju personu grupā. Kratīšanās dzīvesvietās un automašīnās izņemta sevišķi bīstama narkotiskā viela karfentanils, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policija bija saņēmusi informāciju par trīs personām, kuras, iespējams, realizē narkotiskās vielas. Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes, pārbaudot informāciju, konstatējuši, ka informācija ir patiesa, un aizturējuši minētās personas. Pie aizturētajām personām atrastas arī narkotikas. Veicot personu pārbaudi un kratīšanas viņu dzīvesvietās un automašīnās, policisti atraduši un atsavinājuši 28,8 gramus karfentanila, 0,6 gramus metadona un 0,6 gramus marihuānas.

Karfentanils ir sintētiska narkotika un viens no spēcīgākajiem zināmajiem opioīdiem, kuru izmanto veterinārā medicīnā, lai iemidzinātu lielos dzīvniekus, piemēram, ziloņus, lāčus un citus zvērus. Karfentanila lietotāji sevišķi bieži iet bojā pēc šo narkotisko vielu pārdozēšanas.

Aizturētie 1983. gadā, 1984. gadā un 1993. gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziegumiem. Divi no viņiem – 1983. gadā un 1984. gadā dzimušie aizturētie - iepriekš tiesāti par laupīšanām. Savukārt 1993. gadā dzimušais vīrietis 14 reizes tiesāts par narkotisko vielu apriti un dažādu veidu zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 2. daļas – par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

6. decembrī tiesa diviem no aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, bet trešajam – ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Policija aicina iedzīvotājus ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vai psihotropo vielu reibumā. Informēt policiju iespējams zvanot pa diennakts tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Tāpat narkotisko vielu tirdzniecības vietas iespējams ātri un ērti atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!