Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa aiz slēgtām durvīm turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā par divu zēnu seksuālu izmantošanu apsūdzēts bijušais cietumnieks. Vīrietis savulaik aizturēts kopā ar mācītāju un Bērnu klīniskās slimnīcas apsargu, pret kuriem tiesvedība notiek atsevišķā procesā.

Bijušais cietumnieks savu vainu viņam inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos kategoriski noliedz.

Ceturtdien lietā plānots uzklausīt lieciniekus un cietušos.
Prokuratūrā vīrietim uzrādīta apsūdzība pēc diviem Krimināllikuma (KL) pantiem. Vīrietis apsūdzēts par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar nepilngadīgo, ja šīs darbības veiktas atkārtoti vai personu grupā, kā arī par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgo pret viņa gribu, ja šīs darbības veikusi pilngadīga persona.

Valsts policija šo lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīja pagājušā gada oktobra beigās, bet jau 5.novembrī tā tika nodota tiesai.
Uz tiesas sola par minētajām apsūdzībām nonācis 1974.gadā dzimis, agrāk par mantiskiem noziegumiem tiesāts vīrietis bez noteiktas dzīves un darba vietas.

Prokurores Viktorijas Šumskas lietvedībā vēl nesen atradās arī cita analoga lieta, kas nu jau nodota tiesai. Tajā kriminālvajāšana par pedofiliju tika sākta pret mācītāju Agri Pāvilu Lēvaldu un Bērnu slimnīcas apsargu Oskaru Štameru. Visi trīs cilvēki tika aizturēti ar dažu dienu starpību, bet lieta pret cietumnieku tika izdalīta atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!