Foto: DELFI

Ugunsdzēsēji piektdienas, 5.decembra, rītā Babītes novadā no Vārkaļu kanāla izglābuši kādu vīrieti, kurš ielūzis ledū, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Viktorija Gribuste.

Informāciju par kanālā slīkstošu cilvēku dienests saņēmis pulksten 8:12. Ar Hansa dēļa palīdzību ugunsdzēsēji nokļuvuši līdz vīrietim, viņu izglābjot. Pēc nogādāšanas krastā, vīrietis nodots mediķiem.

Kā norādīja Gribuste, šajā ziemas periodā tas ir pirmais gadījums, kad ugunsdzēsēji izglābj ledū ielūzušu cilvēku.

Aizvadītā gada sezonā – laikā no 2013.gada 1.decembra līdz šā gada 31.martam - ugunsdzēsēji uz ledus izglāba piecus cilvēkus, bet 23 cilvēki tika atrasti noslīkuši, liecina VUGD apkopotā statistika.

Ugunsdzēsēji brīdina, ka patlaban atrasties uz ledus ir ārkārtīgi bīstami, un tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību. Ledus kārta vēl tikai veidojas un tā ir ļoti plāna. Dienests atgādina, ka ledus sega veidojas pakāpeniski, sākot no krasta. Tāpēc, pasperot kāju jau pāris metrus no krasta, cilvēks var ielūzt. Turklāt ledus sega ir plānāka vietās, kur ūdenskrātuvēs ietek rūpnieciskie ūdeņi, pie tiltiem un vietās, kur aug niedres, krūmi vai atrodas citi priekšmeti.

Tāpat VUGD norāda, ka uz ledus segas sasniegušais sniegs veido mānīgu priekšstatu par to, ka ledus sega ir izveidojusies bieza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!