Foto: LETA

Ugunsgrēkā, kurš sestdien izcēlās Brocēnu novada Blīdenes pagastā, cietuši divi cilvēki, bet viens gājis bojā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji ap pulksten 15:24 saņēma informāciju, ka Blīdenes pagastā izcēlies ugunsgrēks, dega vienstāvu dzīvojamā māja, un liesmas pārņēmušas jumtu. Līdz ugunsdzēsēju ierašanās brīdim no mājas bija izkļuvuši 77 gadus veca sieviete un 30 gadus vecs vīrietis. Abi bija guvuši traumas un nodoti mediķiem. Savukārt 73 gadus vecs vīrietis ugunsgrēkā gāja bojā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls – īssavienojums.

Savukārt Daugavpilī naktī uz pirmdienu vienstāvu dzīvojamā mājā bija dedzis viens no dzīvokļiem. Šis dzīvoklis bija neapdzīvots, un policija skaidros ugunsgrēka izcelšanās iemeslus.

Ogres daļas ugunsdzēsēji glābēji sestdien steidzās palīgā kādai makšķerniecei, kuras laiva bija apgāzusies. Sieviete tika izvilkta no ūdens un nodota mediķiem. Savukārt Liepājā naktī uz pirmdienu no Ziemeļu mola ūdenī bija iekritis kāds vīrietis. Glābēji viņu izvilka krastā un nodeva mediķiem.

Brīvdienās VUGD glābēji steigušies palīgā arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Rēzeknes novada Bērzgales pagastā svētdien grāvī bija iekritusi govs, kura ne saviem spēkiem, ne ar saimnieku palīdzību netika laukā. Arī glābējiem nācās nopūlēties vairāk nekā stundu, lai dzīvnieku izdabūtu laukā no grāvja.

Kopumā aizvadītajās brīvdienā VUGD izbrauca uz 106 notikumiem. Kopumā dzēsti 64 ugunsgrēki, no tiem 14 bija kūlas ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi, bija arī 11 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks, cietuši divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!