Svētdien ugunsgrēkā Ludzas rajonā gājusi bojā pagājušajā gadā dzimusi meitenīte, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Ugunsgrēks vienstāvu dzīvojamajā mājā Isnaudas pagasta Zamberos izcēlies ap plkst.15.30. Ugunsgrēka izcelšanās iemesli vēl tiek noskaidroti.
Isnaudas pagasta padomes priekšsēdētāja Ksenija Miklaševiča pastāstīja, ka ugunsgrēkā sadegusi pilnīgi visa iedzīve, izņemot saimniecības ēkas un lopus - govi, teliņu, vistas.

Pēc Miklaševičas teiktā, ģimene neesot bijusi no priekšzīmīgākajām, taču pašvaldība noteikti sniegšot tai materiālo palīdzību, nopērkot nepieciešamās mantas. Kā piebilda Miklaševiča, naudu šai ģimenei uzticēt nevar. Par iespējamās palīdzības sniegšanu runāts arī ar Sarkanā Krusta Ludzas organizāciju.

Ģimene neesot ar mieru pārcelties uz pašvaldības piedāvāto dzīvokli, tādēļ uz laiku izmitināsies kādā citā netālu no negadījuma vietas esošā mājā.

Miklaševiča stāstīja, ka ugunsnelaimes cēlonis joprojām neesot skaidrs, bet zināms vien tas, ka ģimene vakar svinējusi mātes dzimšanas dienu. Bez jubilāres pensionāres saimē ir dēls, viņa civilsieva, sadegušais mazulis bija abu kopīgā meita. Ģimenē esot vēl piecus gadus vecs dēlēns no civilsievas iepriekšējām attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!