Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsgrēkā Līvanos bojā gāja viens cilvēks, bet ugunsgrēkā Rīgas hostelī — astoņi, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 3.56 tika saņemts izsaukums Līvānu novadā, kur trīsstāvu ēkā dega divi dzīvokļi 56 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pulksten 7.38 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Pulksten 2.46 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva gaitenī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā, radot spēcīgu sadūmojumu. No piedūmotās ēkas tika izglābti četri cilvēki. No ēkas evakuēti vēl 15 cilvēki. Pulksten 4 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 9.45 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā, radot spēcīgu sadūmojumu. No dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots NMPD mediķiem. Pulksten 10.13 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega pirts, nojume un pagrabs, ārsiena un jumta siltinājums angārā, uz plīts piededzis ēdiens, papīri pagrabā, sodrēji dūmvados, šķūnis, vieglā automašīna un zaru kaudze.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdienas, 28. aprīļa, rītā ugunsgrēkā Rīgas centrā bojā gājuši astoņi cilvēki. Dzēšanas darbu laikā slēgta satiksme Merķeļa ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Krišjāņa Barona ielai.

Dienests izsaukumu uz notikuma vietu saņēmis pulksten 4.43. Ugunsgrēkā deg sešstāvu mājas augšējais stāvs un jumts. Portāls "Delfi" noskaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies Merķeļa ielā 8. Publiski pieejamā informācija liecina, ka ēka pieder valstij.

Dienestā norādīja, ka pulksten 8.03 ugunsgrēks ticis lokalizēts. Kopumā deg ēkas sestais stāvs 100 kvadrātmetru platībā, kā arī jumts 150 kvadrātmetru platībā.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apliecināja, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20. nodaļas, kas ir noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!