Foto: F64
Ugunsgrēkā ceturtdien Ogrē cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Pulksten 18:55 VUGD saņēma izsaukumu uz Karjera ielu Ogrē, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājai deg otrais stāvs un jumts.

Pirms VUGD ierašanās apmēram 60 gadus vecs vīrietis un 40 gadus veca sieviete mēģināja dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, bet guva apdegumus. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 21:37.

Tāpat glābēji devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, zaru kaudzes, kūdra, koks, elektrības sadales skapis, logs, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, ekskavators, dzīvojamās mājas dzīvoklis un bēniņi, garāža, saimniecības ēka, šķūnis un dzīvojamā māja.

Ceturtdien glābēji steidzās arī uz Tālas ielu Valkā, kur Pedeles upē slīka sieviete. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, sieviete virs ūdens vairs nebija redzama. Pārmeklējot ūdenstilpni vietā, kur sieviete tika redzēta pēdējo reizi, glābēji sievieti atrada, nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kas veica atdzīvināšanas pasākumus, tomēr nesekmīgi.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus dodoties peldēties, lai atpūta pie un uz ūdens nekļūtu par traģēdiju.

Savukārt palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji no 3 metrus dziļas akas, kas atradās Smilšu ielā Daugavpilī, izcēla tajā iekritušu suni, bet Jūrmalā bērnudārza teritorijā notvēra pīli ar deviņiem pīlēniem, kurus nogādāja pie ūdens un no kādas ēkas pagraba atbrīvoja tur esošu lapsēnu, kuru palaida brīvībā mežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!